2006 Zhongcha 6071 shu puerh


Ökumenikus - puerh hívőknek és nem hívőknek egyaránt

 

2006 Zhongcha 6071 shu puerh

 

Ez a különös nevű tea a shu puerh kísérleti időszakába visz vissza bennünket. Az ötvenes évek végén a puerh tea gyártás

ipari alapjainak lerakása, a receptek biztosítása után, a tea iránti érdeklődé ugrásszerűen megnőtt. Ebben az időben a 

termelés pár ezer tonna volt, az igények ennek sokszorosát tették ki mind belföldön, mind a külföldi (elsősorban hong-kongi, 

japán piacról) A kereslet a zöld tea mellett az érlelt karakteres ízeknek szólt, amire egész egyszerűen nem volt válasz 

a gyártók részéről. A puerh cégek szinte mindegyike fekete tea gyártó is volt, sokuk szinte kizárólag fekete tea gyártó. 

Az első lépések egy új tea megteremtése felé a puerh fekete tea szerű elkészítésén keresztül vezettek úgy, hogy

a fermentációt nedves körülmények között meghosszabbítottk. Még tíz év telt el addig, ameddig a hagyományos 

nagy hei cha gyártók segítségével (Liuan, Guizhou) több év kísérleti gyártása után a shu puerh szekerét véglegesen a 

hei cha feldolgozási mód felé irányították.

 

 

2006 Zhongcha 6071 shu puerh

 

Ez a tea még az átmenet időszakában született 1960-ban a 2006-os gyártás ezt a receptet vette elő, nagy levelű erősen

sodort és fermentált teából. A teát gyártása óta Malajziában érlelték, ezért a sokkal sötétebb, mélyebb öntet és íz.

A recept a Kunming Teaüzem licensze, a borítón a gyár vezetőinek és egykori menedszerének aláírása, ebben az értelemben

ez a tea a shu puerh születésének emlékműve. 

 

 

 

2006 Zhongcha 6071 shu puerh

 

Mély, vörös öntet, jellegzetes alabástrom yunnani fekete tea íz, shu puerh emlékekkel párosítva, de nincs a sokat emlegegtett dohos, 

pincés, földes alátét, sőt nincs meg az oly karakteres savanykás Kunming Teaüzem íz sem.

Se nem fekete, se nem shu puerh, hanem mindkettő. Hatása barátságos, lazulós, elnyújtott, nem támadó, ennyiben nem fekete tea.

 

 

zhongcha 6071


Előítélet és elő tanulmányoktól mentesen nehéz erre a teára bukkani, megvásárolni és megérteni. Aki puerht vár csalódni fog, aki izgalmas, 

összetett  ízekre kíváncsi, az örömmel fogadja. Végül is a  tea történelem egy kísérleti darabját ízlelgeti.

 

2006 Zhongcha 6071 shu puerh

 
Ugrás az oldal tetejére